fbpx

RMperformance Center 

Wij onderhouden, repareren en verbeteren auto's uit het topsegment!

Het roetfilter vervangen van uw dieselauto

Wanneer u op zoek bent naar manieren om de prestaties van uw auto te verbeteren en tegelijkertijd de uitstoot te verminderen, kan het vervangen van het roetfilter een goede optie zijn. Het roetfilter is een belangrijk onderdeel van het uitlaatsysteem van uw dieselauto en heeft als functie om schadelijke roetdeeltjes uit de uitlaatgassen te filteren. Na verloop van tijd kan het roetfilter verstopt raken en zijn functie niet meer goed uitoefenen, wat kan leiden tot problemen zoals een verhoogde uitstoot en een afname van de prestaties van uw dieselauto.

Benieuwd naar wat u moet weten over het vervangen van het roetfilter of hoe u kunt bepalen of het tijd is om het filter te vervangen? Ook is het mogelijk om verder te lezen en er achter te komen wat de kosten zijn en waar u op moet letten bij het kiezen van een nieuw roetfilter. Voordat u direct het roetfilter laat vervangen is het in sommige gevallen ook mogelijk om het roetfilter te reinigen.

Wanneer u merkt dat de prestaties van uw auto achteruit gaan, zoals een afname van het vermogen of een verhoogd brandstofverbruik, kan dit een teken zijn dat het roetfilter verstopt is geraakt en vervangen moet worden. Ook als het roetfilter-lampje op het dashboard gaat branden, is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen om verdere schade aan uw auto te voorkomen.

Over het algemeen is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan uw auto, waaronder het controleren van het roetfilter. Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren, kunt u problemen met het roetfilter voorkomen en ervoor zorgen dat uw auto goed blijft presteren en minder schadelijke stoffen uitstoot. 

Wanneer moet u het roetfilter laten vervangen?

Er is geen vaste kilometerstand waarop het roetfilter vervangen moet worden. Het is echter wel belangrijk om regelmatig te controleren of het filter nog goed werkt en of het niet verstopt is geraakt door ophoping van roetdeeltjes.

De levensduur van een roetfilter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type auto, de rijomstandigheden, de rijstijl en de kwaliteit van het roetfilter zelf. Over het algemeen kan een roetfilter echter jarenlang meegaan voordat deze vervangen hoeft te worden.

Het is belangrijk om de aanbevelingen van de autofabrikant te volgen met betrekking tot het onderhoud van het roetfilter. Het wordt vaak aanbevolen om het roetfilter te reinigen of te vervangen op basis van de onderhoudsschema's van de autofabrikant. Dit kan variëren van elke 60.000 tot 120.000 kilometer, afhankelijk van het automerk en het model. Is het roetfilter van uw auto niet op tijd gereinigd? Dan is de kans groot dat het roetfilter vervangen moet worden.

Vul het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op