fbpx

RMperformance Center

De specialist voor uw auto!

Exhaust Systems


Vaak wordt bij een uitlaat gedacht aan het stukje wat onder een auto uitsteekt. Dit is echter maar een klein onderdeel van de uitlaat van een auto. Een uitlaat bestaat uit verschillende delen die helemaal tot vooraan in de motor doorlopen. Benieuwd hoe het upgraden van een uitlaatsysteem eruit ziet? Klik hier voor een voorbeeld.

Functionaliteit van een uitlaat?

Zoals alle onderdelen in een auto is een uitlaat functioneel. Hij heeft drie belangrijke functies. Namelijk het dempen van het geluid, het reinigen van de uitlaatgassen en de recirculatie van uitaatgassen.

Demping van het geluid

De drie verschillende onderdelen van de dempers zijn de voor-, midden- en einddemper. De middendemper wordt ook wel de resonator genoemd. Groot fan van het motorgeluid? We monteren ook kleppensystemen zodat jij weer volop kunt genieten van het geluid van jouw auto.

Reinigen van de uitlaatgassen

Het reinigen van de uitlaatgassen gebeurd in het voorste gedeelte van de uitlaat. Dit gebeurd door een katalysator. Een katalysator zorgt er voor dat de giftige stoffen worden omgezet in koolstofdioxide (CO2), stikstof en waterdamp. In dieselauto’s is er naast een katalysator ook nog een roetfilter te vinden. Dit zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen in de lucht komen. Het reinigen van een filter doet de auto overigens zelf. 

Benieuwd naar onze vorige projecten?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt contact met ons op of klik op onderstaande link voor een kijkje achter de schermen terwijl we een BMW M4 voorzien van een V1 M Performance Titanium uitlaatsysteem met Carbon eindstukken.