fbpx

RMperformance Center 

Wij onderhouden, repareren en verbeteren auto's uit het topsegment!

Exhaust Systems

Vaak wordt bij een uitlaat gedacht aan het stukje wat onder een auto uitsteekt. Dit is echter maar een klein onderdeel van de uitlaat van een auto. Een uitlaat bestaat uit verschillende delen die helemaal tot vooraan in de motor doorlopen. Benieuwd hoe het upgraden van een uitlaatsysteem eruit ziet? Klik hier voor een voorbeeld.

Waarom heeft een auto uitlaten?

Zoals alle onderdelen in een auto is een uitlaat functioneel. Hij heeft drie belangrijke functies. Namelijk het dempen van het geluid, het reinigen van de uitlaatgassen en de recirculatie van uitlaatgassen.

Dempen van het geluid

De drie verschillende onderdelen van de dempers zijn de voor-, midden- en einddemper. De middendemper wordt ook wel de resonator genoemd. Groot fan van het motorgeluid? We monteren ook kleppensystemen zodat jij weer volop kunt genieten van het geluid van jouw auto.

Benieuwd naar onze vorige projecten??

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neemt contact met ons op of klik op onderstaande link voor een kijkje achter de schermen terwijl we een BMW M4 voorzien van een V1 M Performance Titanium uitlaatsysteem met Carbon eindstukken.

Reinigen van de uitlaatgassen

Het reinigen van de uitlaatgassen gebeurd in het voorste gedeelte van de uitlaat. Dit gebeurd door een katalysator. Een katalysator zorgt er voor dat de giftige stoffen worden omgezet in koolstofdioxide (CO2), stikstof en waterdamp. In dieselauto’s is er naast een katalysator ook nog een roetfilter te vinden. Dit zorgt ervoor dat er minder schadelijke stoffen in de lucht komen. Het reinigen van een filter doet de auto overigens zelf.

Een sportuitlaat monteren

Bent u op zoek naar een nieuwe uitlaat? Laat deze monteren door de specialisten van RM Performance Center. Zoals u op de foto's hierboven ziet is na de montage van de nieuwe sport einddempers de BMW een stuk sportiever. Onze wens is dat u met een glimlach onze werkplaats verlaat. Twijfel niet en neem vandaag nog geheel vrijblijvend contact op!

Een kleppensysteem installeren

Een kleppensysteem zorgt ervoor dat je met behulp van een afstandsbediening je auto een stuk sportiever laat klinken. In Nederland is een kleppensysteem legaal en je komt ook door de jaarlijkse APK keuring. Echter is het belangrijk om op te letten wanneer je naar andere landen gaat. Verschillende landen hebben een andere regelgeving betreft het maximale geluid dat een auto mag produceren.