fbpx

RMperformance Center 

Wij onderhouden, repareren en verbeteren auto's uit het topsegment!

ECU Tuning

Het tunen of chippen van een auto zorgt ervoor dat een auto meer vermogen (pk) en koppel (Nm) krijgt. Dit is een van de voornaamste redenen waarom er wordt gekozen voor ECU Tuning.

Wat is Chiptuning?

Deze term wordt vaak in combinatie gebruikt met chippen. Beide staan voor hetzelfde, namelijk Proces Motormanagement Optimalisatie. Binnen de software die de fabrikant installeert is er behoorlijk wat ruimte voor verschillende aanpassingen en verbeteringen.

Voor- en nadelen Chiptuning

Laten we met de voordelen van chiptuning beginnen. Een van de voornaamste redenen dat auto’s getuned worden is het verkrijgen van meer vermogen. Dit komt door het aanpassen van verschillende parameters binnen de Engine Control Unit (ECU). Zo worden bijvoorbeeld de inspuithoeveelheid, het tijdstip van ontsteking, reactiesnelheid van het gaspedaal of de turbodruk geoptimaliseerd.

Minder verbruik na ECU Tuning

Dit heeft enkele bijkomende voordelen. Hierdoor draait je motor rustiger, waardoor deze minder brandstof verbruikt omdat hij minder hard moet werken. Door een motor die rustiger draait kan de rijervaring een stuk comfortabeler aanvoelen. Op papier zou de motor wanneer er niets aan de rijstijl van de chauffeur veranderd een stuk zuiniger moeten rijden. Echter, dit leert de praktijk ons het tegenovergestelde. Zeker in het begin wanneer een auto net getuned is wordt het verkregen vermogen vaak op de proef gesteld. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de slijtage van de standaard onderdelen in uw auto. Wanneer er vaak gebruik wordt gemaakt van het maximale vermogen van de onderdelen slijten deze sneller dan bij normaal gebruik. In overleg kunnen deze worden vervangen door performance onderdelen die hiervoor gemaakt zijn. 

Wat kost chiptuning?

Benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor uw auto? Omdat we maatwerk kunnen we u vooraf geen (vaste) prijs aanbieden. Graag bespreken we mogelijkheden samen. Zo is het mogelijk om enkele onderdelen te vervangen om uw gewenste vermogen te bereiken. Vul het contactformulier  hieronder in of bel ons vandaag nog. We plannen dan samen met u een gesprek in om de verschillende mogelijkheden door te nemen. U krijgt dan direct inzicht in de kosten, aanpassingen en verdere opties.

Benieuwd hoeveel dit bij uw voertuig opleverd?
Neem dan contact met ons op!